středa 19. listopadu 2014

Dřevěné vkládačka od Andrue Toys

Ahoj,
tak Vám přináším další recenzi na povedené dřevěné puzzle firmy Andrue Toys. V jedné z předchozích recenzí (odkaz zde) jsem Vám psala o mojí a manželovo oblibě dřevěných hraček, takže Vás asi nepřekvapí, že jsem si na stránkách www.prodeti.cz objednala dřevěné puzzle.Nejprve jsem si ale na internetu přečetla nějaké informace o společnosti Andrue Toys.
Jedná se o španělskou značku, která se zabývá výrobou dřevěných, didaktických a kreativních hraček. Jejich hlavní filozofií je dodávat hračky v co nejvyšší kvalitě. Firma spolupracuje s pedagogickými pracovníky, aby hračky rozvíjely, co nejvíce oblastí dětské osobnosti, což jako učitelka v MŠ oceňuji. Podívala jsem se tedy na skládačku i z pedagogického hlediska.
Hračky by měly z pedagogického hlediska plnit určité funkce, takže se podíváme kolik jich plní skládačka "kočička".
1) Estetická fc. - kočička je krásně barevná, je vymalovaná sytými barvami, které podporují zrak dětí. Použity jsou čtyři základní barvy (červená, zelená, modrá a žlutá). Kočička je složená ze čtyř částí, které jsou dostatečně velké pro manipulaci a bezpečnost dětí od 12 měsíců.
2) Variabilita - hračky by měly být multifunkční. Kočička sice slouží pouze jako skládačka, avšak rozvíjí více oblastí lidské osobnosti. Primárně je určena pro rozvoj jemné motoriky, dále pro rozvoj zrakové percepce, rozeznávání a pojmenovávání základních barev.
3) Funkčnost - skládačka svou funkci plní
5) Materiál - skládačka je vyrobena ze dřeva, což je přírodní materiál a ten je pro děti ideální.
6) Bezpečnost - kočička neobsahuje žádné drobné či ostré části, barvy jsou zdravotně nezávadné a nezapáchají.
7) Přitažlivost hračky - skládačka svou barevností a provedením zaujme dítě (i dospělého) téměř okamžitě :-)

A pár dalších postřehů ode mě jako maminky. :-) Jednotlivé díly kočičky do sebe krásně zapadají, takže s nimi jde krásně manipulovat (s pomocí zvládne kočičku složit i mladší dítě než 12 měsíců). Kočička opravdu vypadá jako kočička (u některých hraček mám problém poznat o jaké zvířátko se jedná). A navíc se jedná o ECO hračku.
Určitě si brzy objednám nějakou další hračku značky Andrue Toys a Vám to také vřele doporučuji. ;-)

1 komentář:

  1. To vypadá zajímavě, díky za tip! Naše malá bude mít brzo narozeniny, tak už se pomalu díváme, čím ji potěšíme. Loňské bude těžké překonat, protože hadrová panenka, kteoru jsme jí dali, sklidila obrovký úspěch a ještě pořád je její nejoblíbenější hračkou.

    OdpovědětVymazat