sobota 4. října 2014

Hodnocení kočárku Prampol Solam

Po téměř pěti měsících používání kočárku Prampol Solam jsem se rozhodla, že na něj napíšu menší recenzi.

Kočárek jsem pořídila na internetu ve slevě asi za 7200 a jedná se o tzv. trojkombinaci (tedy jeden podvozek, na který jde nasadit hluboká korbička, sporťák a autosedačka). Celou recenzi bych vzala hezky po pořádku a v bodech, takže jdeme na to:

1) Váha a podvozek - S hlubokou korbičkou je kočárek pro ženskou trochu těžší, ale unést se dá. Vynesla jsem ho (s malou uvnitř) i celé jedno patro do schodů, avšak dalo to zabrat. :-D Podvozek je velmi stabilní, kočár se při větším větru či prudších pohybech těžšího miminka nekynklá. Kristýnce se v korbičce dlouho nelíbilo, takže už máme asi 14 dní sporťák. Nástavec na sporťák je o dost lehčí, takže celková váha kočárku o dost klesne.

2) Manipulace a snadnost složení - Kočárek jde velmi snadno složit, a to na úplnou placku, jenže podvozek je dost široký, takže třeba do automobilu škoda fabia a škoda fabia combi se vejde pouze nastojato, do renaultu megane se vejde  v pohodě, ale chce to cvik. Manipulace s kočárkem při jízdě je perfektní. Kočárek zvládne i vycházky do horšího terénu (lesní a polní cesty, kamenité a blátité cesty). Na kočárku to nejde téměř znát (nějak zvlášť se neklepe).

3) Hluboká korbička - Je hodně prostorná. Dcera v ní jako novorozeně nebyla téměř vidět. I teď téměř se šesti kily se do něj vejde, a to i v zimním fusaku a s dekou ( záměrně zkoušeno kvůli recenzi).

4) Kolečka - Jsou nafukovací, a to je trochu škoda... Po několika týdnech jsme píchli přední kolečko a jeho výměna byla horor. Manžel ho nebyl po výměně schopný nafouknout. Nemohl se na ventilek dostat žádnou pumpičkou. Takže jsme museli koupit duše se zahnutým ventilkem. Od té doby jsme žádnou další nehodu neměli. Když potřebuju kolečka dofouknout, tak to jde jako pomásle. Takže doporučuji vyménit duše za duše se zahnutým ventilkem.

5) Autosedačka - Autosedačka je pevná, stabilní. Má novorozeneckou vložku. Snadno se instaluje do auta. Přes redukci se dá lehce připevnit na podvozek, což je velmi praktické při pobytu ve městě a v obchodník centrech. Rozhodně se nejedná o žádnou životu nebezpečnou skořápku, jak si někdo myslí... ;-)

6) Celkový stav kočárku - Kočárek je ve výborném stavu. Lehce vrže zadní kolečko. Myslím, že by stačilo promazat (jen nebýt líní). :-)

Kočárku bych dala hodnocení velmi dobrý - velmi dobrá kvalita za nízkou cenu. Koupi bych se rozhodně nebála. Uvidíme jak kočárek obstojí po roce užívání. :-)

4 komentáře:

  1. Dobry den,musim s vami pl,e souhlasit. Kocarek jsem porizovala na podzim. Dcerka se mi narodila koncem zari a ackoliv jsem kocarek ve skutecnosti pred objednanim nevidela,jsem spokojena. Je to bytelny kocarek a dcerka se do nej vesla i s 9 kg. Na sportak jsme presly pouze z duvodu teplejsiho pocasi,jinak by hluboke korbe byla snad porad :) kocar k nezaplaceni :)

    OdpovědětVymazat
  2. v říjnu čekáme mimi a uvažujeme nad koupí některého kočárku Prampol, zajímá mě hlavně, jestli jde houpat, je tam nějaké odpružení?

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den,mohla byste, prosím, napsat ještě nějaké hodnocení s odstupem času (po běžném používání) a doplnit i Vaše zkušenosti se sportovní nástavbou? I když je vaše recenze stará již 2 roky, tak stále je strašný problém najít někoho, kdo kočárek má/měl a kdo by se podělil o zkušenosti. Děkuji moc.

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý den,
    Prampol Solam (verze Limited edition) používáme už 9 měsíců a naprostá spokojenost. Autosedačka skvělá, hluboká korba prostorná a jízda s kočárkem úplná pohodička - krásně se s ní zatáčí, když jsou odaretovaná kolečka, zvládne všechno.

    A houpat se s kočárkem opravdu dá - sice nemá houpací mechanismus, ale má odpružená zadní kola, čímž mírné houpání lze docílit. Na sportovní verzi se chystáme o víkendu, takže s tím zkušenosti nemám. Dcera je v něm už 9 měsíců a vejde se mi do něj i se zimním fusakem (váha cca 9 kg). Sice má poslední 2 týdny nožičky pokrčené a to je i důvod přechodu na sportovní verzi.

    OdpovědětVymazat